1 week, 28 uur

Jongens, nog maar 1 week. 1 week en dit schooljaar is qua lessen over. Gewoon over. Helemaal geloof ik het nog niet. Het jaar is zo onwijs snel gegaan en sowieso heb ik ook nog niet echt een zomergevoel. Ik bedoel, kijk alleen maar even naar buiten en het lijkt me duidelijk. Nog maar 28 uren les, uren dan ik (meestal) achterover zit en hoop dat ik naar huis mag. Daarna helaas de gevreesde toetsweek. Voor de toetsweek ben ik eigenlijk niet meer bang, ik heb al 3 dit jaar overleefd. Maar deze toetsweek is alleen vreselijk gepland. Vroeg beginnen en de zware toetsen zijn vooral aan het einde gepland.

Tumblr_lqj3wyfnnf1qk1v7uo1_500_large

Ik ben al wel druk bezig met het voorbereiden. Samenvatten, doorlezen en extra herhalen. Mijn hele week zit er vol mee. Lastig is het soms wel, alles goed inplannen en zorgen dat ik alles kan doen op een dag wat ik wil. En dan het liefst ook nog een beetje vrije tijd, als dat natuurlijk niet teveel gevraagd is.

405033_10151675036070471_26972120470_24041599_760054638_n_large

Ergens heb ik eigenlijk ook het gevoel dat ik niet wil dat dit jaar over is. Want heb ik dit schooljaar anders gedaan? Heb ik niet (alweer) een jaar verspilt zonder belangrijke of goede dingen te doen? Heb ik niet weer allemaal kansen vergooid? Ik weet het niet. En ik vind het lastig. Ik weet dat ik moet doorgaan, maar wat nou als ik alles zo eigenlijk ook al wel goed vind?

Hoe zijn de laatsten weken voor jullie? Of moeten jullie nog een stuk langer door?

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *