31 december

Schermafbeelding 2015-12-30 om 22.02.21

Het bovenstaande heeft mijn jaar in minder dan 3 zinnen beschreven. Ik was verbaasd hoe goed dit willekeurig bericht, die ik gisteravond om 1 uur ‘s nachts op Tumblr tegenkwam, klopte. Dus besloot ik het te gebruiken voor dit laatste artikel van 2015.

2015 was het jaar waarin ik een tussenjaar had en het jaar waarin ik meer dan ooit heb getwijfeld over mijn toekomst en over mijzelf. Toen ik nog op de middelbare school zat, waren al die twijfels er niet. Deuren waren gesloten en bleven gesloten, omdat iets simpelweg niet mogelijk was. In mijn tussenjaar was elke deur open en was ik aan het ijsberen. Ijsberen tussen al die deuren waar een mogelijke toekomst achter schuilde. Inmiddels heb ik heb zoveel dingen gedaan en zoveel geleerd over mijzelf. Ik weet wat mijn idealen zijn en waar ik naar streef. Nee, ik weet niet wat ik wil worden later en ik heb geen idee wat ik ga doen na mijn studie, maar maakt dat uit? Zolang ik weet wat ik belangrijk vind, doet iets anders er niet toe. Zolang ik mijzelf bezig houd met dingen die ik leuk vind, komt het goed.

Aan het begin van mijn tussenjaar was veel vaag, maar 1 ding was duidelijk. Ik was niet de persoon wie ik wilde zijn. Ik dacht enorm veel na (nog meer dan nu) over de simpelste dingen. ‘Als ik opsta in dit restaurant, pak ik dan eerst mijn jas of mijn tas? Doe ik mijn jas zittend aan of sta ik op?’. Het ging niet altijd zo, maar ik kon behoorlijk gek worden van mijzelf. In 2015 heb ik op veel verschillende plekken gewerkt en heb ik veel dingen gedaan die mij een ongemakkelijk gevoel gaven. Maar achteraf ben ik zo dankbaar hiervoor. Inmiddels interesseren de meningen van anderen mij nauwelijks meer en ben ik een stuk opener tegen vreemden en maak ik veel sneller een praatje. Ik kom voor mijzelf op en maak mijn mening duidelijk, iets wat ik vroeger nog wel eens achter wegen liet. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik heb gehad om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Natuurlijk, iedereen heeft zijn flaws, maar dat maakt niks uit. Vroeger kon ik mij zo erg aan de ‘stomme’ kanten van mij ergeren, terwijl ik nu weet dat dat niks uitmaakt en ik mij gewoon op mijn leuke kanten moet focussen. :)

Ik ben hier erg benieuwd wat 2016 in huis zal hebben!

Liefs,

Nadia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *