26-10-2015

Met een vol gevoel rol ik mijn bed uit in de ochtend. Ik had verwacht dat er weer ruimte zou zijn na al het kerstvoedsel wat ik gister heb verorberd, maar helaas. Vandaag zal het kerstdiner plaats vinden met het gezin en de vriendin van mijn broer. Mijn broer is al weken bezig met het samenstellen van het kerstmenu en we zijn uitgekomen op 7 gangen. Ik denk dat ik aan het einde van de avond naar het ziekenhuis moet omdat mijn maag het allemaal niet meer aankan.

image

Omdat dit mijn eerste kerst als veganist is, vind ik het allemaal wel een beetje spannend. Ik heb voor alles een alternatief gevonden, dus het moet (hoop ik) wel goed komen. Sinds ik geen dierlijke producten meer eet, heb ik nooit meer omgekeken naar zuivel of eieren. Maar vanavond ga ik een ‘soort van’ omelet maken. Geen idee hoe of wat, maar ik zie wel. Met die gedachte stond ik net in de keuken om alvast alle kruiden toe te voegen aan het mengsel. In het recept stond dat ik 1 14 oz zijden tofu nodig had. Ik was lekker bezig en gooide alles in een bak. Nadat ik klaar was en voldaan een tortilla chipje met zelfgemaakte guacamole in mijn mond stopte, werd ik eigenlijk wel benieuwd naar hoeveel gram 1 oz eigenlijk is. Nou jongens, 1 oz is ongeveer 30 gram. Er moest 35 gram tofu in mijn recept. Hoeveel gram tofu heb ik gebruikt? 400! Eumh, ja. Interessant. Als het mislukt is het geen probleem, want ik heb nog 6 andere gerechten die mij een food coma kunnen bezorgen. Nu ga ik snel weer verder!

FIJNE KERST ALLEMAAL!
x

One thought on “26-10-2015

  1. Pingback: ILLUSIE | Nadiable

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *