Studie struggles

Nou, daar gaan we weer. Zoals jullie misschien wel weten, heb ik op dit moment een tussenjaar. Hoe naief het ook klinkt, ik dacht dat mijn tussenjaar alles zou oplossen. Al mijn vragen, mijn problemen en mijn onzekerheden.

Het begin ging prima. Ik dacht nog niet echt na over mijn studie en ik begon gewoon met werken. Naarmate er steeds meer opendagen plaatsvonden en ik het zoeken naar een studie steeds meer uitstelde, sprak ik mijzelf streng toe. Ik MOEST opzoek. Vorig jaar had ik mij ingeschreven voor Taal&Cultuur studies aan de Universiteit in Utrecht. Dit jaar stond die studie nog steeds hoog op mijn lijstje.
Hoe meer studies ik bekeek, hoe minder vertrouwen ik kreeg. Ik kwam erachter dat niks mij echt aansprak. Natuurlijk vind ik sommige studies wel leuk, maar om mij 3/4 jaar lang op 1 studie te storten? Daar had ik geen vertrouwen in. Veel studies vielen sowieso al af, omdat ik direct het gevoel kreeg dat ik het niet zou kunnen (vooral als ze het eenmaal over economie en wiskunde hadden). Als snel blijven er dan creatieve en culturele studies over. Ik vind het geweldig om creatief bezig te zijn. Voor 1 of 2 uur. Dan vind ik het wel weer mooi geweest. En dat heb ik dus met ALLES. De ene week post ik 3 of meer artikelen op mijn blog, waarna het een maand stil is. Een film kijken? Na 10 minuutjes kijken en een pauze van 2 uur, kan ik weer verder kijken. En ga zo maar door..
Foto op 23-06-13 om 20.21
Uiteindelijk kwam ik weer uit bij TCS. Ik heb mij dus weer ingeschreven, matching formulier ingevuld en mij opgegeven voor een meeloopdag. Maar hoe serieuzer het wordt, hoe onrustiger ik mij voel. Studeren is de volgende stap in mijn leven en het is ook een hele logische stap. Ik heb VWO gedaan en iedereen gaat ervan uit dat ik een vervolg opleiding ga doen. Het hoort zo. Iedereen doet het. En ik dus ook. Natuurlijk is studeren ook geweldig. Ik krijg de kans om mijn kennis te verbreden en educatie is macht. Ik waardeer het onwijs dat ik deze stappen in mijn leven kan maken, maar er knaagt iets wat ik niet kan negeren.

Ik ga studeren omdat ik niet nog een jaar in een winkel wil werken. Ik ga studeren omdat ik verder niks weet. Ik ga studeren omdat ik IETS wil doen.

3 thoughts on “Studie struggles

  1. Story of my life haha ik ken die studiekeuze-crisis maar al te goed… Ik heb nu ook een tussenjaar na VWO en ik hoopte ook dat ik het ondertussen wel zou weten, maar niet dus. Er zijn verschillende studies die me wel aanspreken maar het voelt nooit 100 procent goed. Het voelt ook zo onnatuurlijk een keuze te maken waar je over 5 jaar nog steeds blij mee bent. Ik heb me uiteindelijk maar ingeschreven voor geneeskunde ( ook in Utrecht!) omdat ik toch iets moet kiezen en ik hoop nu maar dat ik een goede keuze heb gemaakt. Hopelijk bevalt TCS je goed, het klinkt in ieder geval als een gevarieerde studie waarmee je veel kanten op kan gaan!

    1. Ik had altijd het gevoel dat ik de enige was! Leuk dat je ook gaat studeren in Utrecht! Misschien kom ik je wel een keertje tegen :)

  2. oooh dit snap ik heel goed! Tcs stond ook op mijn lijstje! Ik ben uiteindelijk Ciw (ook in Utrecht) gaan doen en heb ook vaak college met studenten van tcs ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *