BANANA BREAD

 photo bb2_zpslme4vye9.jpg

De laatste tijd ben ik steeds vaker in de keuken te vinden. Gister besloot ik dat het tijd was om bananenbrood te bakken! Ik had er veel over gehoord en ik had wel zin in iets lekkers.

Het gebruikte recept komt uit deze video. Ik heb deze ingrediënten gebruikt:

  • 260 gram tarwebloem
  • 80 ml kokosolie
  • 3 (grote) dadels
  • 3 rijpe bananen
  • 1.5 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 40 gram rozijnen

 photo bb3_zpsp9pfvfrz.jpg
De oven verwarm je voor op 180 graden. Als eerste doe je de droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Vervolgens prak je de bananen en de dadels fijn. Mijn dadels heb ik niet helemaal fijn geprakt, want het leek mij wel lekker om af en toe een groter stukje in het brood te hebben. Vervolgens deed ik bij de dadels en de bananen de kokosolie en de vanille aroma erbij en mixte ik alles door elkaar. Daarna deed ik de natte ingrediënten bij de droge en mixte ik het weer door. Ik had geen kleine bakvormen, dus heb ik een cake bakvorm gebruikt en daarin de mix geschept. Ik kon precies de helft van de bakvorm ermee vullen. Na 40 minuten in de oven, rook het huis heeerlijk!

Ik heb hem even laten afkoelen op een bord en daarna de hele dag bananenbrood gegeten, oeps haha! Het is een heerlijk (en erg makkelijk) recept!

 

Liefs,

Nadia

One thought on “BANANA BREAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *