WAAR IK MOMENTEEL UITHANG

IMG_4587

Het dagelijks leven wat ik hier meemaak, is heel anders dan het dagelijks leven in Nederland. Ik heb minder haast, ik ben rustiger en ik zit niet constant op mijn mobiel. Hoewel ik niet eens in een ver kuuroord ben, merk ik toch veel verschillen (deels omdat wifi schaars is en dat tegenwoordig nauwelijks voorkomt, haha). Mijn vakantie thuis bestond vooral uit Netflix kijken (Gilmore Girls!!) en als het wat lekkerder weer was zat ik in het park en af en toe ging ik uit. Maar het merendeel zat ik toch thuis. Alles wat ik wilde doen als ik het weer meer tijd had (lezen, spaans leren, bloggen, gitaar spelen, kamer verven) deed ik niet. Ik lag in bed en ik at. Dit klinkt natuurlijk niet dramatisch (in bed liggen is namelijk nooit verkeerd), maar ik merkte dat ik er niet vrolijk van werd. Hier, in het zonovergoten Taurito, in het zuidelijkste puntje van Gran Canaria, geniet ik enorm. Wifi gebruik ik af en toe. Ik vul mijn dagen vooral met lezen, zonnen, zwemmen en genieten van de Spaanse mannen natuurlijk ;) . Ik weet dat ik lezen heel erg fijn vind, maar op de een of andere manier kan ik de tijd niet vinden in Nederland. Het is dan enorm makkelijk om Netflix mij te laten vermaken en het lijkt ineens moeilijk om dan een boek open te slaan. Gelukkig kan ik deze plek voor net iets minder dan twee weken mijn ‘thuis’ noemen.

 

Liefs,

 

Nadia

 

 

24 augustus

Balend kijk ik in de spiegel. Mijn eyeliner is verpest en ik weet ook niet zo goed wat er met mijn huid aan de hand is. Tussen mijn wenkbrauwen is een puist-congressie gaande en ik weet niet wat ik er mee moet. Tevergeefs probeer ik er wat concealer op te smeren, maar dat maakt het nog erger. Zuchtend loop ik naar de badkamer en haal ik het eraf. Na een laatste blik in de spiegel besluit ik dat het goed genoeg is en dat ik moet gaan. Ik pak snel mijn spullen en fiets richting de universiteit.

Ik heb mij ingeschreven voor Taal- en cultuur studies en afgelopen maandag begon mijn introkamp. Ik heb een onwijs leuke tijd gehad en ik had nooit verwacht dat ik als gabber (het thema van ons groepje) op een bonte avond zou optreden. Volgende week zal mijn eerste week als student beginnen. Ja.. We zullen zie hoe mij dat afgaat! Voor nu is het belangrijk dat ik eerste een rugzak koop omdat ik mijn schouders geen schoudertas wil aandoen en dat ik mijn boeken bestel. Anders heeft het naar school gaan weinig zin, haha!

Oh, hier ook nog wat vakantie foto’s van de mooiste zonsondergang ooit!

DSC_0771verkleind
DSC_0772verkleind
DSC_1080verkleind

Ferry

Niets is lekkerder dan de wind door je haren voelen op een hete dag. De Ferry is een boot die langs verschillende plaatsen vaart in het zuiden van Gran Canaria. Hij staat bekend om zijn ‘glazen bodem’, waar ik enorm benieuwd naar was. Helaas vond ik de glazen bodem een beetje overdreven (zie: kleine raampjes bij je voeten waarin je het water ziet). Ik had letterlijk een glazen bodem verwacht, wat misschien een beetje naïef was. De bestuurder van de boot sprak een beetje Nederlands en hij vertelde ons over zijn Nederlandse vrouw en kinderen, superleuk! Midden op zee vroeg hij aan mij en Tess of we even de boot wilden besturen en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Spannend, onwijs gaaf en lief vond ik het.

 photo bootjevaren_zpsbr4kmxa2.jpg
We stapten uit in Puerto de Morgan om vervolgens met de taxi terug naar het hotel te gaan. In een vorig artikel vertelde ik dat we daar ook op een vrijdag waren geweest en de markt hadden bezocht. Het was toen enorm druk en je struikelde over de toeristen. Dit keer waren we er op een woensdag en het was een stuk rustiger. Hierdoor was het stadje nog vrediger en schattiger dan de andere keer. Zeker een aanrader om eens te bezoeken!
 photo DSC_0866verkleind_zpsqy9zte9m.jpg
 photo DSC_0884_zpsnuamaa9v.jpg

Ja, ik ben verbrand..
 photo DSC_0652verkleind_zpsh5rtfhzx.jpg
 photo DSC_0886verkleind_zpsjyyzbnq5.jpg

Liefs,

Nadia

Puerto de Morgan

Afgelopen vrijdag zijn we met de taxi naar Puerto de Morgan gegaan. We kregen te horen dat daar een onwijs leuke markt was en dat hoef je tegen ons geen twee keer te zeggen. Helaas viel de markt tegen. Om de drie kraampjes was er hetzelfde te verkrijgen. Er waren onwijs veel neppe tassen, zonnebrillen en schoenen waar alsnog een behoorlijk bedrag voor werd gevraagd. Gelukkig maakte het stadje het zelf alsnog de moeite waard. Puerto de Morgan wordt ook klein Venetië genoemd. Vanuit de markt liepen we naar de haven en kwamen we in allemaal schattige straatjes terecht.
DSC_0657verkleind
DSC_0747verkleind
DSC_0664verkleind

Nadat we allemaal toeristische foto’s gemaakt hadden en Engels gepraat te hebben met andere Nederlanders (en er uiteindelijk ook nog achtergekomen zijn dat we allemaal Nederlanders waren), zijn we in de taxi terug naar het hotel gegaan. Niemand had iets gekocht, behalve ik. Fruit. Typisch, haha! In de supermarkt zag ik Dragonfruit liggen voor €2, terwijl je daar in Nederland als snel het dubbele voor betaald. Whooop!

Liefs,

Nadia

GENIETEN

Zo. Even een update. Zoals jullie weten ben ik op dit moment op vakantie in het zonnige Gran Canaria. Ik rol uit mijn bed naar het ontbijt, om vervolgens neer te ploffen op een zonnebedje aan het zwembad. Als ik het te heet krijg plons ik in het water (zee of zwembad). Als ik weer trek begin te krijgen, zet ik 5 stappen en kom ik terecht op het terras. De eetkeuzes zijn eindeloos en fruit is er in overvloed. Na het eten ga ik weer naar het zwembad of kies ik ervoor om onder de palmboom lekker te gaan lezen. Rond een uurtje of 4/5 komen we met z’n allen (mijn ouders en zusje) samen om wat te drinken en daarna maken we ons klaar voor het avondeten. Heerlijk lui ben ik hier.

IMG_1394

IMG_1400
We zitten natuurlijk niet de hele dag op ons reet (gelukkig maar, ik zou dat echt niet kunnen volhouden). We zijn net terug gekomen uit Puerto Rico, waar we met de bus naartoe gingen. Afgelopen vrijdag zijn we ook naar een markt in Puerto de Morgan geweest. We gaan komende week nog naar 2 plekken, Maspolomas en Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Verder hoop ik nog een beetje bruin te worden, maar dat heb ik inmiddels een beetje opgegeven. Het lijkt alsof ik elke dag bleker word, haha!

Liefs,

Nadia

COCKTAILS

Zout in mijn haar, zon op mijn gezicht en een cocktail in mijn hand. Perfect! Vanachter mijn zonnebril begluur ik de obers en het stel dat lekker aan het zwemmen is. Ik vraag mij af of ik dit gevoel ook nog zal hebben in Nederland. Het liefst had ik direct ja gezegd, maar ik wil niet liegen tegen mijzelf. Op dat moment besluit ik het anders te doen in Nederland. Ik moet stoppen met twijfelen en gewoon doen wat ik moet doen en wat goed voelt (terwijl ik dit type voel ik mij heel erg stom, omdat vandaag eigenlijk alleen maar bestond uit opgeven en twijfelen, maar uiteindelijk kom ik er wel. Hoop ik. :p)

Het windje zorgt voor voldoende afkoeling, waardoor het goed uit te houden is in de zon. Kijkend naar mijn lichaam, besef ik dat ik ietsje bruiner ben geworden, yes! Ik ga op mijn buik liggen, om mijn rug ook wat kleur te geven.

cocktails
GSU-2Xzk4p5KKRO633kAmMYoFM4HcqslkZXEJnW3eDg

WuaKvjwkY9rdwYpY-ANqGLAR01i5WuxpqQ7eL5YCP58

SUNSET

Na een lange dag in de zon gelegen te hebben (oh, wat was dat zwaar) maakten Renske en ik ons klaar voor het avondeten. Elke avond vroeg ik ‘Zal ik weer deze hakken aan doen?’, waarop Renske vaak ja antwoordde. Terwijl we in de lift staan en hopen dat hij niet vast loopt of naar beneden valt, kijk ik naar mijzelf in de spiegel. Toen ik net in de badkamer naar mijzelf keek, leek ik onwijs bruin, maar in dit licht lijk ik zelfs bleker dan toen ik in Nederland was.

Eenmaal aangekomen in de eetzaal, worden we naar een tafel gebracht met uitzicht over het zwembad en de zee. Met elke hap die ik neem, geniet ik. Van de heerlijk gebakken aardappeltjes, maar ook van de zon die onder gaat. Na het eten ga ik naar buiten om wat foto’s te maken. Buiten neem ik langzaam adem en ik besluit dit moment te onthouden en er aan terug te denken als ik aan het stressen ben en ik even rustig en logisch moet nadenken.

Terug op de hotelkamer bekijk ik de foto’s die ik heb gemaakt. Lastig, want ik heb niet het gevoel dat de foto’s een goede weergave zijn van het prachtige uitzicht. Ik besluit dat ik het er maar mee moet doen en kruip mijn bed in. Op het moment dat ik het besef, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Op deze plek ben ik echt gelukkig en maakt al het andere niet meer uit.

 photo DSC_2287verkleind_zps4wvmdr61.jpg
 photo verkleind_zpshvdtegmp.jpg
 photo DSC_2294verkleind_zpsgt6nh47p.jpg
 photo DSC_2307verkleind_zpsheaedpnk.jpg

BACK

Toen het vliegtuig de grond raakte en mij uit mijn gedachtes haalde, wist ik het zeker. Ik moet terug naar Ibiza. En nu, nu ik op mijn kamer alle foto’s aan het uitzoeken ben, weet ik het al helemaal zeker. Ik moet terug naar Ibiza.

De natuur, de mensen en de sfeer. Geweldig. Meer kan ik er niet van maken. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en ik heb mij heerlijk kunnen ontspannen. Ik had geen stress en ik maakte mij nergens druk om (behalve om mijn jurkje in combinatie met de wind, ik ben benieuwd hoeveel mensen mijn ondergoed hebben gezien, haha!)

2015-06-04 16.22.212015-06-04 16.24.052015-06-04 16.11.26 2015-06-04 16.28.04
2015-06-04 16.28.00
De eerste dag bezochten we Dalt Vila. Dit is een oude stad met de oorspronkelijke stadsmuren. Alvast 1 tip: ga hier niet op teenslippers naartoe. Sommige stenen zijn enorm glad en ik ben een paar keer bijna onderuit gegaan. Het is een behoorlijke tocht naar boven, maar onwijs mooi! Het uitzicht is echt geweldig en er is onwijs veel om te zien.

In de ochtend hadden we gezwommen in de zee en even op het strand gelegen. We besloten richting Ibiza-stad te lopen en we gingen lunchen bij ‘Out of Time’, een vegetarisch restaurant, tegenover Dalt Vila. Toen we in de ochtend naar het strand liepen, hadden we express onze portemonnee en mobiel thuis gelaten. Helaas hadden we dit niet door toen we op het terras zaten en onze magen vulden met heerlijke broodjes, drankjes en hapjes. We waren voldaan en klaar om te betalen, totdat we beseften dat dat niet mogelijk was. Renske is toen direct naar het hotel gegaan om haar portemonnee te halen, terwijl ik nog maar een drankje bestelde en hoopte dat Renske snel terug kwam. Ongemakkelijk! Gelukkig kwam ik aan de praat met een andere Nederlandse tourist en was Renske snel weer terug.

Rond een uurtje of 5 waren we weer terug in de hotel kamer. We hebben toen nog even aan het zwembad gezeten, voordat we aanschoven in de eetzaal voor het dinner. Een geweldige eerste dag!

Liefs,

Nadia

IBIZA

Een droom is uitgekomen. IK GA NAAR IBIZA! Het harde werk loont met mijn salaris. Mijn geld heb ik uitgegeven aan kleine reisjes hier en daar en nu dus ook een heerlijke zonvakantie! 8 dagen lang zal ik op het strand liggen, zwemmen in de zee en in een heerlijk hotelbed slapen. Nu het zonnetje in Nederland begint te schijnen en de lente/zomer collectie’s in de winkel komen te liggen, begin ik al met rondkijken welke kledingstukken ik kan dragen op Ibiza.. Als ik mijn salaris heb, zal ik mijn slag slaan en een shoplog maken, woeeehooe!
 photo ibiza_zpsrx7bzeyk.jpg

Ik ga nu weer verder met het opruimen van mijn kamer, terwijl ik wegdroom bij de gedachte dat ik over een paar maanden rondloop op een mooi strand.. Nog een fijne maandag!

Liefs,

Nadia

BRIGHTON

Brighton. Terug denkend aan deze stad langs de kunst, voel ik mij blij. Hierom vind ik het ook raar dat ik nooit foto’s heb laten zien van deze stad, waar ik sowieso weer een keertje naartoe wil! Ik verbleef, samen met Renske, in het Smart Brighton Beach van 13 t/m 18 december. Een prima hostel met aardige medewerkers voor een goed prijsje!

In Brighton hebben wij geshopt, strandwandelingen gemaakt, heerlijke crepes (in een schattig restaurantje) gegeten, sea life bezocht, de haven gezien, geprobeerd Zoella en Alfie te spotten (waarin wij behoorlijk gefaald hebben),  eindeloos naar kerstmuziek geluisterd, de toerist uitgehangen en voor de rest genoten van het heerlijke weer en het uitzicht! Terwijl ik dit type verlang ik wel weer naar een weekje weg.. 
 photo DSC_1957verkleind_zps1jxlrbko.jpg
 photo DSC_1972verkleind_zpssennvf4t.jpg
 photo DSC_1982verkleind_zpsoxryl7k6.jpg
 photo DSC_1990verkleind_zpsxllss7zs.jpg
 photo DSC_1997verkleind_zpsrwehdmr3.jpg
 photo DSC_1999verkleind_zpsghibkwfv.jpg
 photo DSC_2004verkleind_zpsbzjwly91.jpg

Liefs,

Nadia